// Amendment Comment Section Blog Post

Van data naar duidelijkheid

21-02-2019Nieuws0 comments

Data is het nieuwe goud”. Met dit als drijfveer zoeken organisaties naar mogelijkheden om data te gebruiken om hun businessmodel en processen te optimaliseren. Maar eigenlijk is het beter om te zeggen: “informatie is het nieuwe goud”. Van bedrijven tot personen en dingen, elke dag creëren we een enorme hoeveelheid data. Het is dus ook niet gek dat we continu op zoek zijn naar manieren om met die data onszelf te verbeteren. Maar wanneer heb je voldoende data om daaruit informatie te halen? En hoe gaat dat mijn business helpen? En vooral: waar moet je beginnen? Deze laatste vraag is het startpunt van ons 4D-model: Discovery.

Hiermee zijn we onlangs begonnen bij Shandong Head Europe. Uit sessies met de medewerkers van Shandong bleek dat met name het voorraadbeheer een (te) groot beslag legde op hun tijd.  We zijn samen gaan kijken hoe de data die het bedrijf zelf had dit zou kunnen verbeteren. De belangrijkste uitdaging hierbij was om een zo goed mogelijk beeld te kunnen verschaffen van huidige en toekomstige voorraden.

In die hoedanigheid hebben wij een dashboard ontwikkeld waarin in één oogopslag de actuele totale voorraad per product en product groep kunnen worden bekeken. Daarnaast biedt het dashboard de mogelijkheid tot “forecasting” waarbij de verwachte voorraadniveaus worden aangepast op basis van de verwachte verkopen.

 

Door dit dashboard kan Shandong eenvoudiger haar voorraden beheren en makkelijker inspelen op verzoeken van klanten. Daarnaast biedt het in een volgende fase ook de mogelijkheid tot het verder optimaliseren van het order-proces doordat de applicatie rekening houdt met productie- en transport tijden.

De applicatie levert zowel een efficiënter gebruik van tijd, meer up-to date informatie als een verbeterde klant-benadering op.

 

Wilt u ook meer data-driven gaan werken? Neem dan contact met ons op om te zien hoe wij u kunnen helpen.